etiquette en tafelmanieren

           DIENSTEN: PRIV…-LES EN COACHING

Heeft u een functie waarin u in gezelschap eet? Gaat u wel eens met relaties naar een restaurant of treedt u soms op als gastheer?

Misschien doet u dat al jaren en met het grootste gemak. Misschien zijn het voor u nieuwe facetten. In welke situatie u zich ook bevindt, iedereen vraagt zich wel eens af of hij het goed doet. En of het beter kan.

Gaan dames altijd voor? Hoe kan ik mij op een belangrijk diner voorbereiden? Wie is mijn tafeldame en wat betekent dat voor mij? Hoe stel ik mij op jegens de ober? Kan ik voor mijzelf koffie bestellen als mijn gezelschap niets meer wil? Als u moeiteloos met deze zaken omgaat, heeft dat een positief effect op uw gezelschap: het bevordert uw uitstraling.

Wanneer leg ik mijn servet op schoot? In welk glas schenk ik het water? Leg ik mijn mes en vork anders neer als ik even pauzeer dan als ik klaar ben met eten? Mag ik een tweede keer nemen? Als u niet alleen deze vragen goed beantwoordt, maar deze zaken ook in de praktijk automatisch toepast, werkt dit door in uw zelfvertrouwen.

Pas als u zich aan tafel niet af vraagt hoe het hoort en of u het wel goed doet, kunt u zich optimaal op uw gezelschap richten. En alleen dan verloopt een diner vlekkeloos en kan het een goed instrument zijn om de relatie met uw gasten te verbeteren.


 
 Nahnya barones van Voorst tot Voorst

It's better to know a set of manners so one knows when to be flexible with them.