etiquette en tafelmanieren

           



DIENSTEN: TAFELMANIEREN / GOED-GASTHEERSCHAP

Deze training bestaat uit twee sessies, elk van een dagdeel plus lunch. Beide keren nemen we eerst de theorie door en eindigen we met het in praktijk brengen van het geleerde door met elkaar te eten. Tussen de bijeenkomsten ligt een periode van twee weken, waarin de deelnemers het geleerde kunnen oefenen.

Deel 1

  • Het praktische nut en het belang van goede (tafel)manieren, en het verschil tussen etiquette en wellevendheid.

  • We bespreken o.a. de houding aan tafel, het hanteren van het bestek en servet.

  • Enkele algemene omgangsvormen die ook aan tafel van pas komen. Te denken valt aan begroeten en voorstellen, tutoyeren, speechen.

  • Een video illustreert het belang van tafelmanieren en laat tevens zien dat alles betrekkelijk is.

  • Een praktijkles, bijvoorbeeld een broodjeslunch met soep en een warm hapje.

Deel 2 (Hier gaan we in op de finesses.)

  • Hoe behandelen we onze gasten, leggen we hen in de watten en creŽren we een prettige sfeer. En waarop letten we in een restaurant, hoe gaan we met een ober om e.a.

  • Een praktijkles, bijvoorbeeld een driegangenlunch.


 
 Nahnya barones van Voorst tot Voorst

Tafelmanieren / Goed-Gastheerschap
Beoordeling van cursisten m.b.t.:
Inhoud: score 6,5 op schaal van 7
Trainer: score 6,6 op schaal van 7.